THE WORLD GAMES NL

Over The World Games

THE WORLD GAMES NL

Over The World Games

Over The World Games

The World Games is het grootste multi-sportevenement ter wereld na de Olympische Spelen. The World Games is bedoeld voor sporten die geen Olympische sport zijn. The World Games worden georganiseerd door de International World Games Association (IWGA), wat wordt erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). The World Games worden iedere vier jaar gehouden, één jaar na de Olympische Spelen. 

The World Games 2021 in Birmingham zijn de elfde editie. Eerdere edities waren in Santa Clara (1981), Londen (1985), Karlsruhe (1989), Den Haag (1993), Lahti (1997), Akita (2001), Duisburg (2005), Kaohsiung (2009), Cali (2013) en Wroclaw (2017). Tijdens de laatste editie waren maar liefst 3.168 atleten actief. 

De algemene sporten tijdens The World Games 2017 waren als volgt: acrogym, aerobics, kunstrijden (rolschaatsen), danssport, ritmische gymnastiek, trampolining, tumbling, beach handbal, kanopolo, vuistbal, korfbal, floorball, lacrosse, racquetball, squash, ju-jitsu, karate, sumo, muay thai, boogschieten, poolbiljart, bocce, bowlen, powerlifting en touwtrekken. Daarnaast waren er ook ‘trend sporten’ en sporten op uitnodiging.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »