THE WORLD GAMES NL

Jaspers imponeert en pakt net als korfballers World Games-goud

THE WORLD GAMES NL

Jaspers imponeert en pakt net als korfballers World Games-goud

Jaspers imponeert en pakt net als korfballers World Games-goud

Dick Jaspers heeft zijn status als titelfavoriet volledig waargemaakt, de driebandbiljarter uit Sint Willebrord had in de finale geen enkel medelijden met zijn Colombiaanse tegenstander Jose Juan Garcia. Met een 40-18 overwinning pakte Jaspers zijn tweede World Games-goud. Een prestatie van formaat voor de nummer één van de wereld.

De nummer één van de wereld in het korfbal deed eveneens wat er van haar werd verwacht. TeamNL Korfbal kwam voor goud en pakte goud. Daarbij werd afgerekend met de eeuwige rivaal België (26-13), dat zich zaterdag in een zinderende pot tegen Chinees Taipei wist te plaatsen voor de finale. Spannend werd het niet, al werd het publiek wel getrakteerd op harde duels en mooie wedstrijden. Een groot applaus ging naar Barbara Brouwer. Brouwer speelde namelijk haar laatste interland voor TeamNL Korfbal. De speelster van DVO/Accountor gaat zich focussen op haar maatschappelijke carrière, ze pakte alle prijzen die in het korfbal te winnen zijn.

Ook de duatleten kwamen in actie op de slotdag van de World Games. In temperaturen waar je het liefst onder een parasol aan het strand zit, moesten zij in duo’s nog strijden om de medailles. Medailles werden het niet, toch mogen beide Nederlandse duo’s trots zijn op hun prestaties. Zowel Frankrijk als België waren duidelijk sneller, maar op plek vijf en zes zagen we beide Nederlandse duo’s terug. Een knappe prestatie.

Dankzij deze twee gouden medailles, beëindigt de Nederlandse delegatie op de World Games het evenement in Birmingham met tien medailles:

Goud: Noa Man (Parkour – freestyle), Dick Jaspers (Biljart – driebanden), TeamNL Korfbal;
Zilver: Mike Schloesser/Jody Beckers (Handboogschieten – compound mixed teams), Noa Man (Parkour – speed), Donny Donker (Jiujitsu – fighting tot 85 kg);
Brons: Boy Vogelzang (Jiujitsu – fighting tot 77 kg), Ecco van der Veer (Jiujitsu – fighting tot 62 kg), TeamNL Jiujitsu (Mixed teams), TeamNL Touwtrekken (Mixed teams tot 580 kg)

Daarmee zijn de World Games 2022 succesvoller dan in 2017, toen Nederland zes medailles pakte (2x goud, 2x zilver, 2x brons). In 2017 pakte het bovendien goud op het demonstratieonderdeel kickboksen, demonstratiesporten tellen echter niet mee in de officiële medailleklassementen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »