THE WORLD GAMES NL

Vier jiujitsuka’s naar The World Games 2022

THE WORLD GAMES NL

Vier jiujitsuka’s naar The World Games 2022

Vier jiujitsuka’s naar The World Games 2022

Aafke van Leeuwen, Boy Vogelzang, Ecco van der Veer en Anne van der Brugge hebben zich gekwalificeerd voor de World Games 2022 in Birmingham (VS). Zij hebben alle vier voldaan aan de kwalificatie-eisen van de internationale federatie. Geneviève Bogers is opgenomen op de reservelijst in de categorie vrouwen -57 kg.

Boy Vogelzang, winnaar van de World Games in 2017, maakt zijn opwachting in de -77 kg. De regerend Europees kampioen kan een unieke prestatie leveren door in twee verschillende gewichtsklassen The World Games te winnen. Ook drievoudig wereldkampioene Aafke van Leeuwen doet mee in Birmingham. De jiujitsuka, uitkomend in de -70 kg, won net als Boy Vogelzang in 2021 goud op de EK jiujitsu in Maintal.

Ecco van der Veer, die dit jaar zilver won op zowel de EK als de WK jiujitsu, zal meedoen in de -62 kg. Ook Anne van der Brugge behoort tot het Nederlandse team jiujitsuka’s dat zal gaan strijden in Birmingham. Van der Brugge won in haar carrière al drie WK medailles bij de senioren waaronder goud in 2018 en zilver afgelopen november in Abu Dhabi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »