THE WORLD GAMES NL

Kanopolo Herenselectie Oranje 2022 bekend

THE WORLD GAMES NL

Kanopolo Herenselectie Oranje 2022 bekend

Kanopolo Herenselectie Oranje 2022 bekend

Bondscoaches Paul Snijders en Jeroen Dieperink hebben vorige week, in aanloop naar het oefentoernooi in St. Omer dit weekend, de selectie voor komend seizoen bekend gemaakt. Oranje kent met Wessel Vroon en Jort Pel twee debutanten. Beide spelers speelden vorig jaar nog bij Jong Oranje en wonnen toen een bronzen medaille op het EK. Dit jaar dus het echte werk met het grote Oranje. Voor Oranje staat komend jaar zowel The World Games (juli) als het WK (augustus) op de agenda. 

De selectie voor komend jaar kent verder geen verrassingen:

– Tjerk Webbers, kanovereniging Rijnland, Leiderdorp

– Remko van Vliet, kanovereniging Odysseus, Alkmaar

– Jochem Högerle, kanovereniging Viking Venlo

– Mats Pel, WSF Liblar (Duitsland)

– Dylan Tough, kanovereniging Odysseus

– Jort Pel, kanovereniging Odysseus

– Wessel Vroon, kanovereniging Michiel de Ruyter, Uithoorn

– Stivo Högerle, kanovereniging Viking Venlo

Oranje speelde dit weekend het toernooi in Frankrijk ter voorbereiding op The World Games later dit jaar en is als huidig nummer 6 van de wereld gekwalificeerd. In St. Omer kwamen zowel landen- als clubteams bij elkaar om te strijden voor de winst in het Toernooi Internationaal van Pays-de-Calais (TIP). Oranje won overtuigend alle wedstrijden in de eerste ronde. Vervolgens werden in de tussenronde en kwartfinale ruim gewonnen van Duitsland Onder 21 (5-1) en Belgisch landskampioen Iepter (6-2). In de halve finale bleek wereldkampioen Duitsland te sterk (4-1). In de wedstrijd om de bronzen plak werd er dik verloren van Frankrijk (7-1). Ondertussen verloor Duitsland verrassend de finale van Frankrijk B (de Franse heren deden met twee teams mee als selectietoernooi) met 5-2. Frankrijk trapt het seizoen dus goed af, voor Oranje en Duitsland zijn er dus nog stappen te zetten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »