THE WORLD GAMES NL

The World Games NL pakt eerste medaille

THE WORLD GAMES NL

The World Games NL pakt eerste medaille

The World Games NL pakt eerste medaille

Op dag twee van The World Games 2022 hebben Mike Schloesser en Jody Beckers de eerste Nederlandse medaille in de wacht gesleept. In een zinderende finale van het Handboog Compound schieten verloor het duo na een shoot off. Desondanks goed voor een zilveren plak.

Lorenzo Caboni dacht zijn toernooi vandaag te starten, de breakdancer zag zijn competitie echter geannuleerd worden vanwege naderend noodweer. Zijn competitie is verplaatst naar de zondagochtend, wanneer hij deze overleeft, kan hij zich in de avond opmaken voor de kwartfinale, halve finale en mogelijk ook de finale.

Het programma van het bowlingduo Denise Blankenzee en Samantha Greiner kon wel doorgaan, met een eerste wedstrijd tegen Frankrijk. Dankzij een 2-1 overwinning plaatste het duo zich voor de kwartfinale, die dezelfde middag plaatsvond. Helaas was iets later op de dag Maleisië te sterk voor het op de World Games-debuterende tweetal. Voor Greiner betekende het het einde van haar eerste World Games-avontuur, voor de in Amerika-studerende Blankenzee ligt er nog wel een kans op een medaille. Zij speelt op zondag in het singles-toernooi tegen de Colombiaanse Juliana Franco.

Het karatetoernooi Kumite vond ook op deze zaterdag plaats. Na een lang seizoen mochten Lynn Snel en Brian Timmermans zich opmaken voor hun ultieme poging op eremetaal. Helaas wist Snel met minimaal verschil de groepsfase niet te overleven, waardoor zij in mineur afscheid nam van Birmingham. De laat toegevoegde Timmermans kende een zware loting en moest na het duel met de regerend nummer één afscheid nemen van Birmingham.

Foto: Marco en Jenna Spelten, actiefotografie.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »