THE WORLD GAMES NL

Jaspers en korfballers winnen, Meijer sneuvelt in halve finale

THE WORLD GAMES NL

Jaspers en korfballers winnen, Meijer sneuvelt in halve finale

Jaspers en korfballers winnen, Meijer sneuvelt in halve finale

Op dag zes van de World Games wisselend succes voor de Nederlandse equipe. De korfballers wonnen – zoals verwacht – van hun Portugese tegenstanders met ruime marge (29-13), maar zagen ook aanvoerder Laurens Leeuwenhoek in een ongelukkig duel een gele kaart pakken. Donderdag spelen ze tegen concurrent van de groepsfase Chinees Taipei.

Dick Jaspers – maandag nog te gast in Birmingham Today – kende een uitstekende dag. In zijn eerste partij nam hij vroeg afstand van zijn Amerikaanse tegenstander en scoorde hij zelfs in beurt tien zestien caramboles op rij. De nummer één van de wereld plaatste zich mede daardoor eenvoudig voor de halve finales (40-11). De kwartfinale waarin Jaspers in actie komt, staat voor vrijdag gepland.

Dajenka Meijer hoopte in de voetsporen te treden van trainingsgenoot en World Games-kampioen van 2017, Sarel de Jong. Die droom zag ze sneuvelen in de halve finale. Meijer won de kwartfinale wel, maar moest toezien hoe haar Slowaakse tegenstander woensdag in de halve finale net even beter was. Donderdag treedt Meijer nog wel aan voor een bronzen medaille.

Foto: Marco en Jenna Spelten, actiefotografie.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »