THE WORLD GAMES NL

Kanopolo vrouwen openen toernooi sterk, geen medaille Meijer

THE WORLD GAMES NL

Kanopolo vrouwen openen toernooi sterk, geen medaille Meijer

Kanopolo vrouwen openen toernooi sterk, geen medaille Meijer

De kanopolovrouwen mochten donderdagmorgen het spits afbijten voor hun toernooi. Tegenstander Groot-Brittannië werd met grote cijfers verslagen: 5-0. Ook de tweede wedstrijd, tegen het sterk geachte Singapore, werd door de Nederlanders beslecht: 4-3.

De kanopolomannen hadden minder succes op de eerste dag van hun toernooi. Het sterke italië droogde haar Nederlandse tegenstander met grote cijfers af: 7-1. Nog geen einde van het toernooi, vrijdag hebben ze al kans op eerherstel, dan komen ze twee keer in actie.

Voor wie het toernooi wel eindigde was Dajenka Meijer, en ze eindigde in mineur. Nadat ze woensdag al een finaleplaats door haar vingers zag glippen, wist ze ook in de strijd om het brons niet als winnaar uit de ring te stappen. Ontgoocheld nam ze afscheid van haar eerste World Games.

En hoewel de touwtrekmannen niet hadden verwacht om met goud naar huis te gaan, hadden ze toch stiekem om een plek bij de laatste vier gehoopt. Helaas bleef het bij hopen, want na vijf onderlinge wedstrijden, bleef slechts de strijd om plek zes over. De Italianen, waartegen ze in de groepsfase gelijkspeelden, waren in deze strijd te sterk. Een kleine domper voor de mannen, al hebben ze nog kans op eerherstel. Zaterdag staat de mixed teams-discipline op het programma.

Voor wie het toernooi nog wel naar verwachting verloopt is TeamNL Korfbal. De acht van bondscoach Jan Niebeek kwamen in actie tegen de nummer drie van de wereld, Chinees Taipei. Met grote cijfers werd hun Aziatische concurrent verslagen: 34-18.

Foto: Marco en Jenna Spelten, actiefotografie.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »