THE WORLD GAMES NL

Twee medailles bij Jiujitsu

THE WORLD GAMES NL

Twee medailles bij Jiujitsu

Twee medailles bij Jiujitsu

We hebben weer twee medailles kunnen toevoegen aan de eremetaaloogst van de Nederlandse delegatie op de World Games. In het Jiujitsutoernooi wisten Donny Donker en Boy Vogelzang respectievelijk zilver en brons binnen te slepen. Dat hadden er meer kunnen zijn. Anne van der Bruggen, Aafke van Leeuwen en Genevieve Bogers kwamen echter net te kort in hun strijd om brons.

Wie ook geen medaille pakte, maar wel degelijk terug kan kijken op een mooie race is Eef van Dongen. De oriëntatieloopster eindigde op de tiende plek op het onderdeel sprint. Zaterdag neemt ze tevens deel aan de middellange afstandsrun.

Vanuit de biljartzaal in het Sheraton kwam ook goed nieuws. Dick Jaspers weet dat hij mag gaan strijden om een medaille. Tegen zijn eeuwige Zweedse rivaal Torbjörn Blomdahl won hij overtuigend, waardoor hij een plek in de halve finale wist te bemachtigen.

Die halve finale werd door TeamNL Korfbal al in een eerder stadium bereikt, maar dankzij de ruime overwinning op Tsjechië behaalde het de eerste plek in de poule, waardoor de korfballers zaterdag uit zullen komen in de halve finale tegen Duitsland.

Dat is overigens niet de enige Nederland – Duitsland die op het programma staat, want ook de kanopolomannen treffen onze Oosterburen. Zij willen de halve finale bereiken, maar dan zullen ze dus eerst in de kwartfinale afstand nemen van de Duitse tegenstander. De kanopolomannen boekten wisselend succes op vrijdag. De eerste wedstrijd tegen Chinees Taipei werd met 8-2 verslagen, Spanje was helaas net te sterk.

Ook de kanopolovrouwen zijn door naar de kwartfinale, zij gaan het opnemen tegen Nieuw-Zeeland. Na de twee overwinningen op donderdag, moesten ze helaas toezien hoe Italië net te sterk was.

Voor de touwtrekkers verlopen de World Games net iets minder dan gehoopt. Ondanks twee gelijke spelen en een overwinning kwam de vrouwenploeg niet verder dan een vijfde plek in de groepsfase. Die vijfde plek werd ook nog geconsolideerd in een rechtstreeks gevecht met de Duitse tegenstanders.

Ook Milco Abrahams had mogelijk meer gehoopt van zijn World Games. De trampolinespringer kende geen gelukkige sprongen en druipte teleurgesteld af.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »