THE WORLD GAMES NL

Aafke van Leeuwen: “Ik ga maar voor één kleur en dat is goud”

THE WORLD GAMES NL

Aafke van Leeuwen: “Ik ga maar voor één kleur en dat is goud”

Aafke van Leeuwen: “Ik ga maar voor één kleur en dat is goud”

De 29-jarige Aafke van Leeuwen staat te popelen om naar Birmingham af te reizen op 12 juli. Op 15 juli strijdt zij op één dag om de World Games-titel jiujitsu in de klasse onder de 70 kg. Het bijzondere toernooi is voor haar groter dan het WK. ‘De World Games zijn maar één keer in de vier jaar en dat maakt het extra bijzonder. Het is voor ons hét moment om te pieken. Als je ‘m niet pakt, moet je vier jaar wachten: je kan er echt niet zo vaak naartoe. Het plaatsen an sich is al ontzettend moeilijk. Dan moet je maar hopen dat je er ooit komt te staan. Dat is ook de reden dat die gouden medaille zo magisch is, omdat de kans zó klein is dat je ‘m ooit wint. Bij het WK heb je jaarlijks een kans.’Niets minder dan de gouden plak is de ambitieuze, maar ook reële doelstelling. ‘Uiteindelijk zal ik waarschijnlijk ook wel blij zijn met een zilveren of een bronzen plak, hoor. Dat acceptatiemoment komt dan denk ik wel pas op een later moment’, lacht de drievoudig wereldkampioen. ‘Ik ga er naartoe voor maar één kleur en dat is goud.’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »