THE WORLD GAMES NL

Loting bowlen bekend

THE WORLD GAMES NL

Loting bowlen bekend

Loting bowlen bekend

Eerste tegenstanders bekend
Inmiddels is de loting voor de zogenoemde brackets gedaan en daarmee zijn de tegenstanders voor Denise Blankenzee en Samantha Greiner bekend. De dames beginnen op vrijdagmiddag met het Singles Event. Blankenzee is daarbij geloot in groep A, waarin zij gekoppeld is aan New Hui Fen uit Singapore op banen 5 & 6. Greiner komt in actie in groep B, waarin zij het op banen 3 & 4 mag opnemen tegen de Duitse Janin Ribguth. De wedstrijd van Blankenzee wordt gespeeld om 23.50 uur Nederlandse tijd, Greiner komt om 01.30 uur ’s nachts in actie. Het vervolg van het Singles Event staat gepland op zondag 10 juli, waar de tweede ronde t/m de halve finales worden gespeeld.

Doubles Event
Zaterdag 9 juli staat het Doubles Event gepland. Dit event wordt in bakerformat gespeeld, waarbij Greiner & Blankenzee dus om en om een frame gooien, om zo tot een gamescore te komen. In het Doubles Event is de eerste tegenstander Frankrijk, met Solene Goron & Alexandra Lopes D’Andrade. Er wordt gespeeld op banen 1 & 2 om 17.50 uur Nederlandse tijd.

Direct na de eerste ronde worden zaterdag de kwartfinales gespeeld.

Stringbanen
Tijdens de World Games wordt er gespeeld op Stringbanen. Eén van de redenen voor deze keuze is de kans om (eenvoudiger) banen te installeren buiten een bowlingcentrum, met als gevolg dat er in het hart van de World Games een bowlingarena is opgebouwd. De meningen over bowlen op stringbanen zijn natuurlijk sterk verdeeld, een voordeel in ieder geval dat er meer mensen kunnen komen kijken en zo in aanraking komen met de bowlingsport. “De banen zien er heel tof uit, met hele grote tribunes ook”, aldus de eerste reactie van Greiner.

Hoe het spelen erop bevalt weten we later vandaag, wanneer alle deelnemers tijdens de official practice voor het eerst de 8 banen opstappen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook

Gerelateerde berichten

Birmingham Today

Birmingham Today #10

De laatste aflevering. Birmingham Today zit erop, maar niet voordat we langs de venues van de World Games zijn gecrosst om de laatste medaillekansen in

Read More »
Birmingham Today

Birmingham Today #9

Milco Abrahams beleefde een sportief gezien teleurstellend debuut op de World Games, maar hoe kijkt hij zelf terug op zijn discipline trampoline double mini? Wie

Read More »